Matrac típusok

A matracokat alapvetően két csoportba soroljuk, attól függően, hogy található-e benne rugós tartószerkezet vagy sem.

RUGÓS MATRACOK

Bonnel (ortopéd rugós)

Hagyományos és ezért talán a legismertebb matracok alapanyaga. A kiválóan rugózó Bonnel termékek 200-600 db nagy szilárdságú, foszfátozott acélhuzal rugót tartalmaznak (160×190 méretben), amik  rugalmasan támasztják alá a testet.

Zsákrugós

Ergonomikus, független felfüggesztésű, antiallergén anyaggal összekapcsolt rugórendszer, ami 800-1600 rugószámot is elérheti (nagyméretű matracoknál). A rugók „anyagzsákba” vannak zárva, amely lehetővé teszi, hogy a rugók egymástól függetlenül mozogjanak, finoman és diszkréten véve fel és támasztva alá a test alakját és segítve ezáltal a vér szabad áramlását.

NEM RUGÓS MATRACOK

Lineaflex memóriahabos matrac

Memóriahab

Az ún „lassú memóriájú”, anatómiai szempontok alapján megtervezett matracokban található mikro-sejtek a testhő hatására és a nyomás függvényében változtatják sűrűségüket, így támasztják alá a testet. Antiallergén és atkásodás-ellenes anyaguk kiegyensúlyozott hőmérséklet-szabályozást biztosít, ami a mély és nyugodt pihenés alapjául szolgál. A viszkoelasztikus felépítés megfelelő szinten tartja a vérkeringést és lehetetlenné teszi a zsibbadás kialakulását, jótékony hatásai miatt kifejezetten ajánljuk ízületi fájdalmakban szenvedőknek.

Lineaflex ergoflex matracok

Ergoflex

Poliuretán alapú, nyitott cellás struktúrás, jelentős légáteresztő képességgel és rugalmassággal bíró anyag, melynek legfőbb jellemzője az ergonomikus kialakítás és a tartósság. Különleges összetételének köszönhetően a matrac különösen higiénikus, antiallergén és penészellenes.

Latexhab

Ezek a gumifa tejszerű nedvéből készülő környezetbarát, antiallergén, atkásodásellenes latex matracok különleges lyukacsos légáteresztő szerkezetük révén állandó hőmérsékletet és nagyfokú rugalmasságot biztosítanak. Az ortopédiailag és ergonomiailag megfelelő testhelyzet érdekében a matracok 5-7 zónára vannak osztva. A gyártás vulkanizálással történik, a zárt formába befecskendezést a hagyományoshoz képest magasabb hőmérsékleten végezzük, a végtermék így kiváló mechanikai és fizikai tulajdonságokat kap, biztosítva a 100%-os aktív tartóerőt (ellenálló képességét), és a legmagasabb komforthányadost. A Lineaflex kizárólagos szabadalommal bír erre az anyagra vonatkozóan.

Amit az egyes matrac típusokról tudni kell

A megfelelő matrac döntő fontosságú, hogy az ágyban töltött idő kényelmes és pihentető legyen. Cégünk ágybetét választékát tudatosan a modern ember napi igénybevételének igényeinek figyelembe vételével alakítottuk ki, különös gondot fordítva a technológiai megbízhatóságra és a magyar piacnak megfelelő ár-érték arányra. A Lineaflex ebben élen jár – egyik kiemelt európai gyártóként több mint 25 éves szakértelmet biztosít, beleértve a gyártástechnológiát, tervezést és a felhasznált anyagokat is. A Lineaflex matracok minden eleme olasz gyártmány.

Minőségi elismerés

Cégünk minden munkatársának közös jellemzője a magas minőségi követelmények iránti tisztelet és a szakma szeretete. Ezt ismerték el az igen tekintélyes UNI EN ISO 9000:2000 bizonyítvánnyal.

Olvasson a Lineaflex matracvédő anyagairól is!

A matracvédőre alapvetően a matrac állagmegóvása, hosszú és egészséges élettartama miatt van szükség. Az eltérő igényekre a Lineaflex több típussal is választ ad, ezért javasoljuk, hogy vásárlás előtt mindenképpen olvasson utána a lehetőségeknek. Kattintson!