Matrac bélés anyagok

A matrac bélésanyagok felelnek azért a kényelemért, amit akkor érzünk, amikor egy matracon eltöltünk egy éjszakát.

MERINO GYAPJÚ

A merinó gyapjú, a merinó juh lenyírt szőréből származik, eredetileg Spanyolországból; ma már Ausztráliában a legelterjedtebb. A merinó egyszerre rendelkezik a gyapjú összes jó tulajdonságával, a legmagasabb szinten. Magas nedvességfelvevő képességgel rendelkezik, így éjszaka felszívja az izzadság okozta nedvességet. Magas lanolintartalmának köszönhetően a gyógyszeriparban is használják, különféle krémek összetevőjeként. Igazi természetes segítség a fájdalmak és az izületi gyulladások ellen.

MOHERGYAPJÚ

A moher a török magasföldeken őshonos kecske gyapjából készül. Legfőbb jellemzője és értéke a tartóssághoz párosuló finom puhaság. A moher sima, selymes, igen sok levegő befogadására képes, ezért tudja oly jól körbefogni és melegen tartani testünket.

PAMUT

A pamut a bőr számára az egyik legkiválóbb anyag. Régóta bizonyított tény, hogy összegyűjti a test által kibocsátott hőt, és nagyon higiénikus. Növényi eredetű textilszövet, amely vékony fehér szálakból áll. A legértékesebb a hosszú, fehér szál, amely fényes, mint a selyem. Előnye, hogy antiellergén tulajdonsággal rendelkezik.

KENDER

A kenderszövet ellenálló, hőtartó és átereszti a levegőt. Nagyon erős és tartós anyag. Megfelelő vékonyságúra munkálható, alkalmas a pamut és más szintetikus szövetek helyettesítésére. Története igen távoli időkre nyúlik vissza, volt már élelemforrás, szövet, csomagolóanyag, üzemanyag és gyógyszer. Most, 50 évnyi feledés után, újra felfedezték. A kender természetes anyag, magas ökológiai értékkel, számos esetben helyettesítheti az olyan alapanyagokat, mint a gyapot, a kőolaj vagy szója; egyúttal jótékony hatást gyakorol mind az emberre, mind pedig a környezetre.

LEN

Kellemes, friss érzést biztosít a bőrnek, ezért meleg klíma esetén a legjobb választás. Különleges antiallergén szálasanyag, amely igen ellenálló és nedvességfelszívó (saját súlyának 20%-át képes felvenni). Nem vezeti az elektromosságot.

ANTIALLERGÉN

Kizárólag antiallergén poliészter pelyhekből készülő bélésanyag. Alkalmazásával úgy lehet kifogástalan hőszabályozást elérni, hogy az esetleges allergia kialakulását is megakadályozza. A szálak kitűnő hőszigetelő tulajdonsága révén testhőmérsékletünk állandó marad.

A Lineaflex által fejlesztett és gyártott matrac bélés anyagok és bevonó szövetek esetében a fókuszba mindig a kiváló légcsere által biztosított tartós tisztaság kerül.